Chasing Hills

CHASING HILLS is een vierkoppige Nederlandse indie poprock band die je wegblaast met hun energieke sound en levendige aanwezigheid op het podium. Samen schrijft de band melodieuze, dynamische en catchy liedjes die je vanaf het begin grijpen met stevige gitaren, strakke baslijnen en pakkende lyrics. Dit alles is geïnspireerd door artiesten als Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys, Coldplay en The Kooks. Liedjes over liefde vinden, vasthouden, loslaten en verliezen, een knipoog naar de coming-of-age popcultuur van hun jonge jaren en een ode aan de MTV-generatie. Wat begon als een jamsessie op een dampende zolderkamer tussen twee middelbare scholieren, groeide uit tot de band CHASING HILLS die tegenwoordig hard aan de weg timmert om toe te treden tot de Nederlandse muziekwereld.

 

Geïnspireerd door intermenselijke connecties over liefde, verdriet en vriendschap, schetst Ward van Zeijl de muzikale en lyrische basis van het CHASING HILLS oeuvre. Als vocalist, slaggitarist en toetsenist van de band staat hij prominent vooraan op het podium te springen voor een microfoon met percussieve gitaarpartijen. Als leadgitarist levert Frank van Jole de krachtige, iconische riffs waarmee het lead geluid van CHASING HILLS in een oogwenk van dromerige ballad naar stormende rock wordt omgetoverd. Catchy pop melodieën, gillende solo’s en chirurgische precisie zijn de kenmerken van de tone-tovenaar aan de linkerflank van het podium. Aan de rechterkant van het podium bevindt Maxime Haan zich, die vanuit het domein van de diepe frequenties met zijn basgitaar het gitaargeweld voorziet van een dynamisch tapijt in een percussieve en harmonieuze dans met het ritmisch hart van de band. De dirigent op het podium, verscholen achter een fort van ritmisch geweld, Pascal Groeneveld. Klaar om iedereen in het gareel te houden en het geluid van CHASING HILLS van power en dynamiek te voorzien. Strak, energiek, dynamisch en levendig.

 

Sinds 2014 brengen ze vanuit hun thuisstudio in eigen beheer hun nummers uit. Een muzikale speeltuin waar ze in de loop der jaren hun sound hebben vormgegeven. Met de release van de nummers Oceans, Can’t Always Get What You Want en Lullaby verdiende de band een plek op het Yeoju International University Music Festival in Zuid-Korea. Hier namen ze een podium prijs in ontvangst en konden ze vervolgens een nieuwe stap zetten in hun muzikale ontwikkeling. Zo bracht de band met hun EP ‘The Horizon’ een fris en energiek pop geluid in de mix, werd met de release van ‘Oh My’ in 2022 een volwassen sound gepresenteerd aan de Popunie en bemachtigde CHASING HILLS een plek in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam.

 

Aankomend jaar hebben de mannen grote plannen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw album, videoclips zijn in de maak en er wordt aan de deur gebonst van verschillende poppodia. CHASING HILLS kan niet wachten om de energie die zij krijgen van het live spelen van hun muziek met het grote publiek te delen.