Daniel Nolet

 

‘Mijn doel was Oranje, nu is dat Lowlands’

 

Daniel Nolet bracht een groot deel van zijn jeugd door op voetbalvelden. Hij speelde bij Sparta en genoot interesse van Ajax en Feyenoord. Een knieblessure maakte aan deze droom een eind. Het sporttenue werd omgeruild voor de gitaar van zijn zus: Daniel begint met het schrijven van liedjes en is daarmee niet meer gestopt. Eerste single ‘Go Back’ werd goed ontvangen. Deze kwam binnen op plek 6 in de ‘Verrukkelijke 15’ van Leo Blokhuis en Giel op Radio 2 nadat hij werd aangedragen door Stefan Stasse. Ook staat er een live optreden op Radio 2 gepland. 

 

Inmiddels heeft Nolet ervaring opgedaan in meerdere bands en acts, van rock tot elektronisch. Nadat grote neef Joshua Nolet van Chef’special de Nederlandse harten veroverde staat Daniel nu aan het begin van zijn muzikale carrière.

 

Nolet en zijn vierkoppige liveband, ontmoet op het Conservatorium van Rotterdam, kunnen niet wachten om de podia op te gaan. In het najaar verschijnt zijn debuut-EP, met daarop uiteraard de single ‘Go Back’. De droom van de sportvelden is ingeruild voor een liveshow in de Alpha op Lowlands.

 

Nolet wisselt dansbare gitaarpop af met eerlijke songs die een kalme persoonlijkheid verraden. Balancerend tussen de Arctic Monkeys en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen. Er staan dit jaar nog 3 singles op het programma en de debuut EP wordt 2022 verwacht. 

 

Volg Daniel Nolet:

https://www.instagram.com/danielnolet/
https://www.facebook.com/DanielNoletSongs