de b-kant

De b-kant

De b-kant is niet je gemiddelde nederlandstalige bandje. Tuurlijk, je hoort er best wel eens wat in terug van  bijvoorbeeld Doe Maar, Krang, Spinvis of De Dijk, maar zo makkelijk laat de band zich niet vangen.

De b-kant is geboren uit de krochten van de ziel van zanger en liedschrijver Bas Bonthuis. Zijn huiskamer was ook de studio voor het eerste album van de b-kant. De acht nummers erop laten je kennis maken met (slechts  een klein deel van) de piekersessies en dwingende overpeinzingen van een man die net zo kritisch is op de  maatschappij als op zichzelf. Binnenkort komt de nieuwe b-kant EP uit. Opgenomen met de geheel vernieuwde b-kant in de studio die de afgelopen jaren is gebouwd.

Het eerste titelloze album werd in de pers goed ontvangen. Zo was het cd van de week bij Dolf Jansen's AfslagThunder Road. "Het is fijn, het is spannend, het is onherkenbaar leuk”. Die  steken we in onze zak.

“Eigenwijs plaatje dat je bij beluistering direct doet opveren. (...) De acht tracks raken zo’n beetje aan al het goede dat de nederpop de afgelopen decennia heeft voortgebracht.” 

- Muzine

“de b-kant, omdat Nederlandstalige muziek echt wel edgy, gewaagd en licht tegendraads kan zijn...” 

-  Tjeerd van Erve (@campking)

“Het is spannend, innovatief en psychedelisch en dat maakt het debuutalbum (...) een sterk begin.” 

- Festivalinfo

“(...) de teksten zijn eenvoudig van klank maar zo diep dat je na de eerste luisterbeurt nog altijd niet weet wat er zojuist is gebeurd.” 

- SharQ

Live kan de b-kant betoveren met belletjes en  kopstemmenkoortjes, maar mag het ook psychedelisch scheuren en beuken. Het kan van ver naar dichtbij en van  geroosterd vlees naar principieel vegetarisch. 

De b-kant is:

Bas Bonthuis: zang, ukelele

Joe Ziemba: bas

Sebastiaan Lavoir: toetsen, zang

Lennard Ouwerkerk: gitaar

Remco de Man: drums

Marnix Walters: gitaar, zang, klokkenspel

www.bkant.nl | facebook.com/bkantmuziek | info@bkant.nl