LUMEN

----

Bio:

Muziek maken doe je met je vrienden en voor je vrienden. Met deze gedachte begonnen zanger Luke en gitarist Stefan al op de middelbare school met het maken van muziek. Met studievrienden Jacob en Wiebe aan boord brengt de aanstekelijke indierock van LUMEN leven in het feestje. Stilzitten is geen optie.

----

Na een succesvol eerste jaar, waar we onder andere op Stukafest Utrecht en de Pingruin Radio Showcases op Eurosonic/Noorderslag speelde, is het tijd voor de volgende stappen.

Debuutsingle Stop Pulling My Strings verscheen op 10 juli en werd door KINK FM uitgeroepen tot KINK X-NL, de meest gedraaide single op het themakanaal KINK NL. Ook Pinguin Radio en Indie XL pakten de single op. De opname en productie is verzorgd door onze eigen Stefan, die ook als leadgitarist in de band speelt. Mastering is verzorgd door Wessel Oltheten. Het nummer is te beluisteren als bijgevoegde demo en via de Spotify-link.

'Klinkt een beetje als een 3FM-festival-hitje uit 2013' aldus de Klap van de Molen-podcast. 'Maar het is wel een heel goed nummer'. En dat vatten wij heel erg positief op. Tegelijkertijd willen we niet ouderwets klinken en zoeken we altijd naar mogelijkheden om een nummer net dat ene interessante 'iets' mee te geven. We noemen dit ook wel de 'saus'. Zonder saus geen muziek van LUMEN.

Dit najaar brengen we onze tweede single Don't You Know uit. Deze single is te beluisteren als bijgevoegde demo en via de Soundcloud-link. 

--

Aanvankelijk begonnen we afgelopen najaar met de opnames voor een EP. Door de coronacrisis kregen de plannen een andere wending: we konden de studio niet meer in. We hebben besloten de dingen te doen die we sowieso konden uitvoeren: De release van de twee singles, waarvan de opnames al redelijk gevorderd waren, is hier onderdeel van. Voor de release van Don't You Know plannen we een releaseshow.

Deelname aan de Nobel Award zou voor ons een fantatische volgende stap zijn!

LUMEN

Luke, Stefan, Jacob, Wiebe