Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band leent uit alle genres en laat deze moeiteloos samenkomen tot een eigen geluid wat zich niet snel laat vergelijken. Art-Rock/Americana met een poppy Nederlands randje, vooral te herkenen aan de meerstemmige zangarrangementen. Liedjes vol dynamiek en dramatiek die de luisteraar meenemen op een avontuur waarvan de bestemming veelal onvoorspelbaar blijft.

 

De nieuwe plaat zal in September verschijnen, gepaard met een korte documentaire over het maakproces. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt. 

 

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg. Dit zijn thema’s die zowel in Marvin’s eigen leven, als in de loopbaan van de band naar voren zijn gekomen in het afgelopen jaar.

 

‘Bolt Everything Down’, de eerste single van de plaat, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. Ze tourden al door Engeland en Amerika, en Duitsland staat binnenkort ook op de planning. In Nederland werd de band dit jaar o.a. uitgenodigd op Q Music, NPO Radio 1 en NPO Radio 5, en stond de band in de Aftershow van Dave Matthews Band in AFAS Live. Ook stonden 4 van de zingende bandleden dit jaar in een uitverkocht Ahoy (12x) en de Kuip (5x), waar zij meezongen in het koor van Marco Borsato.