Selma Peelen

Selma Peelen

'Echt waar, ze was geweldig; gezegend met een rijke en zeer krachtige stem die over een heel scala aan octaven heen en weer ging, en in staat om haar zang te contrasteren met slimme gitaarpartijen.'

De muziek van Selma wordt voornamelijk gekenmerkt door een gevoel van melancholie, met een gezonde dosis woede en razernij. Fragiel en krachtig tegelijkertijd, verrast ze met originele melodische lijnen en veranderingen in dynamiek. Haar stem met een groot bereik kan je wegblazen. Edgy teksten en meeslepende live optredens maken het af.

Selma's muziek is een unieke mix van genres. Het combineert elementen van folk, dark wave en alternatieve pop, met een vleugje mediterrane muziek. Ze heeft een geluid gecreëerd dat zowel uniek als tijdloos is. Haar liedjes zijn zeer persoonlijk en gaan vaak over thema's als feminisme, seksuele vrijheid en zelfontdekking, het omgaan met tegenslagen en natuurlijk de kwellingen van de liefde. Haar muziek is sterk geïnspireerd door - onder andere - PJ Harvey, Chelsea Wolfe, Emma Ruth Rundle en 16 Horsepower.

De live optredens van Selma zitten vol emotie, waarbij Selma haar hart en ziel in elk nummer legt. Ze heeft meer dan twintig jaar opgetreden op veel festivals en locaties, een kleine maar toegewijde groep fans opbouwend die zich op een diep niveau verbinden met haar muziek. Sinds dit jaar treedt Selma op met bassist Iris van Huis en drummer Sophie Neijts.

Sinds 2018 heeft Selma verschillende singles uitgebracht, vergezeld van muziekvideo's die ze zelf heeft gemaakt. Geboren met een onverzadigbare passie voor muziek en beeldende kunst, heeft ze zichzelf de vaardigheden aangeleerd om muziekvideo's te maken die de emoties achter elk nummer vastleggen. Dit heeft geresulteerd in enkele originele en betoverende video's, en binnenkort komen er meer.