Static Moment

Static Moment

Biografie

 

Static Moment is een band bestaande uit vier vrienden met een passie voor muziek. De groep is ontstaan in de zomer van 2014 toen drummer en zanger elkaar voor het eerst ontmoetten.

De bandnaam verwijst naar stilstaande momenten: dat moment net voordat je je evenwicht verliest, het moment waarop je bijna hoort of je gewonnen of verloren hebt – en natuurlijk het moment net voordat je voor een volle zaal die allereerste noot aanslaat.

Wij treden op met een volledig zelfgeschreven repertoire. Hoewel de nummers zeer divers zijn worden ze bij elkaar gebracht door een eigen sound. Qua inspiratie is de muziek zeer breed, maar deze wordt gekenmerkt door één sturende kracht: het gevoel. Alle songteksten – en bijpassende melodieën - zijn om één thema of emotie gecentreerd, wat je in de opbouw en uitvoering terug hoort. Het wordt het best omschreven als rock met elementen van pop en prog.

Inmiddels zijn we onder andere al twee keer in de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek beland en hebben we meerdere kwalitatief hoogwaardige demo's uitgebracht. Live proberen we niet enkel onze nummers voor te dragen, maar het publiek met behulp van een gezonde dosis energie te betrekken en enthousiast te maken. Dit komt tot stand door de melodische zang en gitaar te mengen met dynamische drums en bas tot een subtiel geheel.

 

“Say what you want before this moment starts to fade”

 

Vocals/gitaar – Danny Tol

Leadgitaar/backing vocals – Jonas v.d. Ham

Drums – Wouter Swijgman

Bas/backing vocals – Perry v.d. Veekens