Talks Make Do

In Talks Make Do schemert een zekere blijk van ongemak met de moderne wereld door. Overigens is de muziek allerminst een blijk van weemoedigheid, maar juist een optimistisch gebeuren, een Luftschloss, als het ware.

Doet denken aan: 80s New wave, bands als The Smiths en The Style Council

Aanvullende info
Op 2 juni heeft Talks Make Do hun debuutsingle Ripples uitgebracht. De band liet zich inspireren door de samenwerking tussen Brian Eno en David Byrne, die New Wave een nieuwe dimensie gaf door er percussie-invloeden uit de afrobeat aan toe te voegen, zoals te horen op hun baanbrekende album 'Remain in Light'. Deze inspiratie vormde voor Talks Make Do de basis voor het opnameproces van de gehele EP, die in het najaar van 2023 zal worden uitgebracht.


De debuutsingle Ripples is sinds 2 juni 2023 uit en werd onder andere opgepikt door CamielMusic (NL), Unrecorded (UK), Iggy Magazine (FR) en 3voor12 Leiden. De tweede single van Talks Make Do staat gepland voor oktober 2023.

Talks Make Do is een melting pot van muzikanten en creatieven uit Haarlem, Rotterdam, maar voornamelijk (drie van de vijf) uit Leiden, gevormd rondom songwriter en frontman Alex Hoevenaars.