The Violet Parade

Diepgaand maar toegankelijk, gevarieerd maar melodieus. Dat is het motto van The Violet Parade. Met een rijk palet aan invloeden maakt deze band uit Amsterdam/Leiden catchy indierock. Met dynamische nummers vol aanstekelijke refreinen en verrassende overgangen is deze nieuwe band klaar om Nederland te veroveren.

The Violet Parade is gevormd door oud-leden van Monokuro, een band die eerder met succes een serie optredens neerzette op een aantal podia. Een nieuwe bassist gaf ze een frisse impuls, waardoor een restyling gewenst, en eigenlijk onvermijdelijk, was. 

De bandleden vinden het zelf moeilijk om hun muziek ergens mee te vergelijken, maar als het dan toch moet: The Violet Parade combineert de dromerigheid van Slowdive met de dynamiek van Foals en de scherpe randjes van Joy Division, maar heeft een onmiskenbaar eigen geluid: sprankelend en heftig, melodieus en meeslepend tegelijk. Toegankelijk, maar nooit voorspelbaar.

Nu is het tijd om hun muziek aan heel Nederland te laten horen. Als je van energieke indierock houdt, wil je dit niet missen.

The Velvet Parade is: Erik Nusselder (zang), Michiel Kuis (drums), Rafa Ramos (bas en achtergrondzang) en Stephan Besser (gitaar en achtergrondzang).