The Violet Parade

Diepgaand maar toegankelijk, gevarieerd maar melodieus. Dat is het motto van The Violet Parade. Met een rijk palet aan invloeden maakt deze band uit Leiden/Amsterdam catchy indierock. Dynamische nummers vol aanstekelijke refreinen en verrassende overgangen houden de aandacht vast.

De bandleden vinden het zelf moeilijk om hun muziek ergens mee te vergelijken, maar als het dan toch moet: The Violet Parade combineert de dromerigheid van Slowdive met de dynamiek van Foals en de scherpe randjes van Joy Division, maar heeft een onmiskenbaar eigen geluid: sprankelend en heftig, melodieus en meeslepend tegelijk. Toegankelijk, maar nooit voorspelbaar.

The Violet Parade werd in 2019 gevormd door oud-leden van Monokuro, dat eerder met succes optrad in de regio Amsterdam. Na de corona-lockdowns, het vertrek van de vaste bassist en gezondheidsproblemen is de band in hun nieuwe samenstelling nu klaar om Nederland te veroveren.

The Violet Parade bestaat uit: Erik Nusselder (zang/gitaar), Stephan Besser (gitaar/backing vocals), Michiel Kuis (drums) en Sikko Stokking (bas/backing vocals).